Način i uvjeti korištenja objekta

Način i uvjeti korištenja objekta

Rezervaciju Znanstveno edukacijskog centra Speleo kuća i uvid u dostupne termine i programe korištenja, omogućuje sustav internetskog booking-a dostupan putem ove mrežne stranice (www.speleo-house.eu/kontakt), a na istoj stranici raspoložive su i dodatne informacije o popratnim sadržajima poput posjeta prezentacijskom prostoru krša u prizemlju Centra, uređenim i označenim pješačkim stazama u okolici Centra te dječjem igralištu osmišljenom na temu krša.

U slučaju zainteresiranosti za korištenje objekta putem programa Javne ustanove moguće je zatražiti i stručno vodstvo za posjet prezentacijskom prostoru krša u prizemlju objekta, kao i stručno vodstvo prilikom posjeta uređenim pješačkim stazama u okolici objekta. Navedene usluge ponuditi će stručna služba Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Istarske županije – Natura Histrica.

Javna ustanova je ovlaštena da zainteresiranim korisnicima  ZEC Speleo kuće omogući njeno korištenje u okviru ponuđenih programa vezanih za:

- uključivanje u projekt upravljanja i usmjeravanja mlađe populacije na provođenje aktivnosti na pograničnom području,

- djelovanje znanstvenika i znanstvenih ekspedicija hrvatskih i stranih stručnjaka, s ciljem širenja znanstvenih spoznaja,

- organizaciju stručnih skupova i konferencija,

- uključivanje fakulteta, škola i vrtića radi održavanja nastave u prirodi,

- osmišljavanje edukativno-ekoloških programa u cilju razvoja nove eko turističke   ponude u Istri (mogući i team building sadržaji),

- povezivanje stanovnika pograničnog područja Italije, Slovenije i Hrvatske.

Ustupanje zgrade zainteresiranim korisnicima omogućit će se jedino uz uvjet da se svi podaci do kojih se dođe u istraživanjima i radu, ustupe ZEC Speleo kući na daljnje korištenje.

Znanstveno edukacijski centar ZEC Speleo kuća rezultat je provedbe većeg broja prekograničnih projekata financiranih iz raspoloživih EU fondova. Plan svih uključenih institucija je daljnji razvoj novih projektnih ideja s dosadašnjim partnerima, ali i novim zainteresiranim partnerima.  Iz navedenih razloga pozivano sve zainteresirane subjekte da nas kontaktiraju s idejom razvoja novih projekata i zajedničkog kandidiranja istih na raspoložive EU fondove i druge izvore financiranja.

S budućim korisnicima objekta, nakon odobrenja predloženog termina i programa korištenja ZEC Speleo kuće Javna ustanova potpisuje „Ugovor o međusobnim pravima i obvezama pri korištenju dijela zgrade“ čiji će prijedlog uskoro biti dostupan za pregled.

Dokumenti

Ugovor s korisnicima


Povratak