Novosti i najave

Održano treće kolo Ćićarija Trail Run

Održano treće kolo Ćićarija Trail Run

U Vodicama je 20.11.2021. održano treće kolo Ćićarija Trail Run projekta na kojem je nastupilo 46 natjecatelja iz Istre i Kvarnera. 

Baza, odnosno start i cilj bio je ispred Znanstveno edukacijskog centra "Speleo kuća".

Ćićarija Trail Run je projekt koji obuhvaća šest mini utrka zamišljenih kao treninge od kojih se svaki održava u drugom selu na Ćićariji.

Želja i ideja projekta je revitalizirati postojeće i napraviti nove pješačke puteve i staze koje će se koristiti tijekom cijele godine za šetnju, planinarenje, ali i treninge te prezentirati manje poznata sela na Ćićariji svima koji se bave outdoor turizmom.

Ćićarija je prepoznata po stazi 100 milja Istre koja prolazi njenim selima i obroncima, a ovim projektom želja je privući korisnike te staze i u druga sela te predstaviti ljepote netaknute prirode i kulturne baštine.

Projekt je organiziran od strane sportsko rekreativnog kluba Sport box iz Buzeta koji djeluje kao udruga, a osnovan je 2020. godine s idejom da se ožive stari planinarski i pješački putevi, razviju novi te promoviraju neistraženi djelovi Ćićarije i Buzeštine.

Članovi udruge su i sami zaljubljenici u prirodu, planinari i trail trkači kojima su dobro poznati brojni vrhovi Ćićarije: Žbevnica, Gomila, Orljak, Županj vrh, Šija vrh… te razne staze i putevi za koje je želja da ih upoznaju i koriste svi ostali koji dođu na Ćićariju te da im staze i projekt budu motiv dolaska u ovaj kraj i tijekom jesenjeg i zimskog perioda.

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti