Novosti i najave

Udruga studenata biologije BIODIVA u ZEC Speleo kući održala motivacijski vikend za buduće studente

Udruga studenata biologije BIODIVA u ZEC Speleo kući održala motivacijski vikend za buduće studente

Članovi  Udruge studenata biologije BIODIVA - društvo varstvenih biologov Fakulteta za matematiku, prirodoslovlje i informacijske tehnologije Univerze na Primorksem  iz Kopra proteklog su vikenda, od 29.11. do 1.12.2019. boravili u ZEC Speleo kući u Vodicama, gdje su za 21 učenika i maturanata organizirali motivacijski vikend za buduće biologe.

Novi studenti konzervacijske biologije sudjelovali su u terenskim aktivnostima udruge osmišljenim kako bi budući studenti iskusili timski rad s već iskusnim biolozima, te kako bi polaznici bolje upoznali krški okoliš i prirodne vrijednosti koje ga krase.

Udruga studenata BIODIVA često provodi terenske aktivnosti s ciljem daljnjeg obrazovanja i stjecanja iskustva kako učenika, tako i djece te šire javnosti. Aktivnosti se također dotiču tema poput biološke raznolikosti Istre, zaštićenih područja i šire. Plan za 2020. godinu predviđa dio terenskih aktivnosti na krškom rubu, a proljeće je rezervirano za teren leptira, botanike i ptica namijenjen dodatnoj edukaciji i stjecanju terenskog iskustva sudionika.

Nadamo se da je na tragu dugogodišnja suradnja i razvoj novih programa na Ćićariji za razne ciljne skupine.

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti