Novosti i najave

Trening za članove Županijskog interventnog tima iz prve pomoći

Trening za članove Županijskog interventnog tima iz prve pomoći

U Znanstveno-edukacijskom centru "Speleo kuća" od 15. do 17. ožujka održan je trening članova Županijskog interventnog tima iz prve pomoći. Treningu su prisustvovali 21 volonter i djelatnici Crvenog križa iz Istarske županije te 7 gostiju iz Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH.

Prvi dan treninga, nakon dolaska u Vodice započeo je teorijskim dijelom koji je za ŽIT-ovce održao doktor Ante Valčić. Drugog dana mu se pridružila i doktorica Gordana Antić Šego te su zajedno održali praktični dio prve pomoći. Uz pomoć opreme s članovima su vježbali kako zbrinjavati ozljede koje se mogu pojaviti kod intervencija na koje kao članovi tima Crvenog križa mogu biti pozvani u slučaju nesreća ili drugih izvanrednih stanja.

Posljednjeg dana članovi su najprije odradili usmeni dio ispita gdje su uz pomoć liječnika mogli pokazati naučena znanja te su na kraju dana imali i pismeni dio ispita. Trening je završio u popodnevnim satima, a spoj prekrasnog ambijenta Ćićarije, druženja i kvalitetnog rada pokazali su se kao pozitivan faktor u ovakvom načinu rada.

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti