Novosti i najave

Stručnjaci rade na izradi prijedloga stručne podloge za proglašenje Regionalnog parka Ćićarija

Stručnjaci rade na izradi prijedloga stručne podloge za proglašenje Regionalnog parka Ćićarija

Članovi konzorcija za izradu prijedloga stručne podloge za proglašenje Regionalnog parka Ćićarija u sklopu projekta LIKE – Living on the Karst Edge sastali su se 21. i 22. svibnja u ugodnom prostoru ZEC Speleo kuće u Vodicama. Članovi iz Oikon Ltd. - Institute of Applied Ecology, ZaVita i DvokutEcro raspravljali su o biološkim, kulturno-povijesnim, krajobraznim, hidrogeološkim značajkama Ćićarije te kako se oni međusobno odnose i isprepliću na jedinstvenom području vrijednom zaštite.

Kiša je odlučila popustiti pa su imali priliku i posjetiti neke od značajnih mjesta (Jelovice, Mlini, Slum, Trstenik, Rašpor, Račja Vas, Lanišće i druge) i bolje upoznati ovo posebno područje.

U nedjelju 2.6. će dio stručnog tima biti i na manifestaciji „Zarozgajmo na Ćićariji“ u Lanišću, pa će oni koji žele znati više o prirodnim potencijalima područja Ćićarije i planovima za uspostavu regionalnog parka moći čuti koju više. Normalno, u razgovoru sa stanovništvom i dionicima na području Ćićarije očekujemo i da ćemo dobiti neke korisne informacije i prijedloge.

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti