Novosti i najave

Škola preživljavanja u prirodi

Škola preživljavanja u prirodi

Tijekom vikenda od 12. – 14. travnja 2013. godine, 30-ak članova Hrvatske udruge za promicanje preživljavanja u prirodi (www.extremesurvive.com) boravilo je u Znanstveno edukacijskom centru Spelo kuća u Vodicama.

Članovi udruge su sunčan i lijep vikend iskoristili za šetnje uz dolinu i upoznavanje raznolike vegetacije koja se počela razvijati nakon zime te provođenje ostalih planiranih aktivnosti poput posjeta staništa medvjeđeg luka i prepoznavanje i detektiranje sličnosti i razlike s otrovnim biljkama (kozlac i mrazovac). Boravak u prirodi iskoristili su i za učenje čitanja oznaka na mapi i snalaženja u prostoru uz pomoć mape, kao i za pripremu logorske vatre i druženje s mještanima.

U podnesenom izvješću upravljačkom tijelu ZEC Speleo kuće, članovi udruge su naglasili susretljivost i ljubaznost domaćina i mještana Vodica uz napomenu da će im ti susreti ostati u lijepom sjećanju sa željom da se i ubuduće ponove. Također su pohvalili i komfor koji su imali u ZEC Speleo kući uz nadu da će ubuduće moći upriličiti više ovakvih druženja.

Izbor sadržaja, događanja i aktivnosti u ZEC Spelo kući provodi njeno Upravljačko tijelo kojeg čine predstavnici Istarske županije, Javne ustanove Natura Histrica, Općine Lanišće i Osnovne škole Vazmoslava Gržalje iz Buzeta. Obveza Upravljačkog tijela je osigurati korištenje objekta za organizaciju sadržaja znanstveno edukativnog karaktera ili ustupanje prostora na korištenje za slična događanja i aktivnosti.

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti