Novosti i najave

Šumske znanstvene radionice za djecu

Šumske znanstvene radionice za djecu

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Javnom ustanovom Natura Histrica, organizirao je od 21. do 26. lipnja 2016. godine u ZEC Speleo kući program Šumskih znanstvenih radionica za djecu dobi od 5 do 8 godina. Sudjelovalo je 40-tak djece iz Lovrana, Rijeke, Pule i Zagreba, među kojima i nešto starije djece (do 13 godina).

Program se sastojao od više znanstvenih radionica, ali i drugih aktivnosti kao što su planinarenje, šetnja edukativnom stazom, jahanje, likovne radionice, jutarnja joga i muzička večer s dječjim nastupima.

Znanstvene radionice odvijale su se u tri skupine: vrtićka, srednja i starija skupina.

Od znanstvenih radionica, za svaku od skupina održane su tri matematičke radionice, šest radionica UŠP Buzet iz programa Škola u šumi, šuma u školi, dvije astronomske radionice poznavanja zviježđa i promatranja nebeskih tijela teleskopom, jedna etnološka radionica o mitskim bićima Istre te jedna radionica potrage za blagom iz geografije i orijentacije u prirodi.

Mališani su uživali u zabavnim radionicama okruženi prekrasnom prirodom, a organizatori su iskazali namjeru da uskoro ponove ovako veselo i uspješno druženje.

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti