Novosti i najave

PROJEKT

PROJEKT "LIKE" I TRADICIJSKA UPORABA LJEKOVITOG I AROMATIČNOG BILJA

Javna ustanova Natura Histrica je krajem kolovoza u sklopu projekta "LIKE – Living on the karst edge" financiranog iz programa prekogranične suradnje INTERREG Slovenija-Hrvatska, organizirala javni događaj na temu "Tradicijska uporaba ljekovitog i aromatičnog bilja na krškom rubu".

Javno događanje je održano 24.kolovoza u prostorijama ZEC "Speleo – kuća" u Vodicama (Ćićarija) te na obližnjoj poučnoj stazi "Putevima ljekovitog bilja".

Sudionici su dobili detaljne informacije o pojmovima ljekovitog i aromatičnog bilja te njihovim svojstvima i ključnim karakteristikama za prepoznavanje.

Prilikom obilaska poučne staze, g. Slavko Brana upoznao je prisutne s nekim od načina uporabe kao i potencijalnim problemima prekomjerne eksploatacije samoniklog bilja.

Događanju su prisustvovali djelatnici javnih službi s aktivnostima vezanim uz prirodu i okoliš, djelatnici školskih i visokoobrazovnih ustanova, lokalno stanovništvo, članovi raznih udruga i klubova te bismo ovim putem htjeli svim sudionicima zahvaliti na izdvojenom vremenu.

Izuzetno nam je drago što je ova važna tema prepoznata kao bitna i zanimljiva te se nadamo da će ovakav interes šire javnosti biti iskazan i za buduće radionice i događaje u sklopu projekta "LIKE".

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti