Novosti i najave

Projekt LIKE: Poziv na radionicu

Projekt LIKE: Poziv na radionicu "Problemi i razvojne prilike na krškom rubu"

U srijedu, 28. veljače 2018. s početkom u 17 sati u prostorima Općine Lanišće održat će se radionica za lokalno stanovništvo pod nazivom "Problemi i razvojne prilike na krškom rubu", s ciljem identifikacije problema i potencijala za bolji život na Krškom rubu.

Radionica će se održati u okviru projekta LIKE - Living on the Karst Edge (Živjeti na Krškom rubu), financiranog iz Programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., čiji je glavni cilj uspostava mehanizma upravljanja i učinkovit nadzor nad Natura 2000 područjem radi smanjenja pritisaka na očuvanje bio raznolikosti. Za realizaciju ovog cilja vrlo je bitna koordinacija rekreacijskih aktivnosti i svakodnevnog života na Krškom rubu.

Cilj radionice je identificirati potencijalne ili stvarne, postojeće probleme stanovništva sa šireg područja Općine Lanišće, nastale uslijed intenzivnog razvoja rekreativnih aktivnosti (penjanje, planinarenje, biciklizam, padobransko jedrenje i slično), kao i utvrditi mogućnosti koje to podneblje nudi za uspostavu prihvatljivog i održivog razvoja uz očuvanje prirode.

U ime Istarske županije (vodećeg partnera projekta LIKE ) i Zavoda za zaštitu prirode Republike Slovenije (partnera projekta LIKE zaduženog za provedbu radionica) provest će ju vanjski izvođač, poduzeće ZaVita, d.o.o.

Očekujemo da će se radionica završiti oko 19. sati.

Zbog organizacijskih razloga, molim vas da potvrdite svoju prisutnost najkasnije do ponedjeljka, 26. veljače 2018. putem maila: opcina.lanisce@pu.t-com.hr ili na telefon 052/661-060.

Datoteke vezane uz članak

LIKE - poziv na radionicu

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti