Novosti i najave

Poziv na edukativne radionice i javno događanje - Projekt LIKE

Javna ustanova Natura Histrica Vas poziva na edukativne radionice i javno događanje na krškom rubu.

Događanja se organiziraju u sklopu provedbe projekta "LIKE – Living on the karst edge" -  sufinanciranog iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020 (SLO-HR225).

 

"INVAZIVNE BILJNE VRSTE"

Vodice, 20.08.2018. od 17.00h

Buzet, 27.08.2018. od 17.00h

Cilj radionica je sudionicima pojasniti pojam invazivnih biljnih vrsta, njihovo prepoznavanje, unos i širenje te prijetnje koje te vrste predstavljaju za bioraznolikost, a samim time i za određene grane gospodarstva.

Nakon uvodnog predavanja, obići ćemo nekoliko područja na Ćićariji gdje će sudionici moći vidjeti invazivne biljne vrste u prirodnom okruženju, stoga molimo sve sudionike da pripreme adekvatnu odjeću i obuću za kraći terenski obilazak.

 

"TRADICIJSKA UPORABA LJEKOVITOG I AROMATIČNOG BILJA NA KRŠKOM RUBU"

Vodice, 24.08.2018. od 10.00h

Cilj javnog događanja je prisutnima pojasniti pojmove ljekovitog i aromatičnog bilja, njihova ljekovita svojstva, prepoznavanje te predstaviti tradicionalne načine njihove uporabe. Javno događanje će se odvijati u prostorijama ZEC "Speleo kuća" kao i na stazi ljekovitog bilja u Vodicama, stoga molimo sve sudionike da pripreme adekvatnu odjeću i obuću za kraći terenski obilazak.

Više o događanjima pronađite u privitku.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Datoteke vezane uz članak

Poziv na radionicu o IAS Vodice
Poziv na javno događanje
Poziv na radionicu o IAS Buzet

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti