Novosti i najave

U Speleo kući u Vodicama poletarci i pčelice osvajali oznake vještine „Prirodnjak“, „Robinzon“ i „Mowgli“

U Speleo kući u Vodicama poletarci i pčelice osvajali oznake vještine „Prirodnjak“, „Robinzon“ i „Mowgli“

Mala grupa poletaraca i pčelica Odreda izviđača „Istra“ iz Pule s gostima iz Buzeta, boravila je od 24.-28.06.2015. u Znanstveno-edukativnom centru „Speleo kuća", u Vodicama. Tijekom svog boravka izvodili su redovite izviđačke aktivnosti, kao što su dizanje i spuštanje zastave, izrada skloništa od šatorskih krila, patrolni sastanci, smotre kreveta i soba te zabavne večeri.

Program je bio najzanimljiviji dio njihovog boravka. Svi su poletarci i pčelice radili na osvajanju oznaka vještine „Prirodnjak“, „Robinzon“ i „Mowgli“. To su ostvarili razgovorima o zaštiti prirode, šuma, biljaka i životinja, zaštiti od požara, naučili su nešto o pticama i ostalim životinjama koje obitavaju na Ćićariji te načinu na koji se herbariziraju biljke. 

Najveći izazov bilo je polaganje vještine 15-kilometraša, kada su svi učesnici, od prvašića do najstarijeg, starješine odreda, propješačili put od Vodica do lokve u Trsteniku i natrag, dužine oko 16 kilometara. Na kraju kolonije svi poletarci su s ponosom osvojili zadane vještine.

Kolonija je završila svečanim spuštanjem zastave. 

Datoteke vezane uz članak

Glas Istre - prilog Ružmarin

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti