Novosti i najave

Istarska županija u provedbi EU projekta LIKE - Living on the Karst Edge

Istarska županija u provedbi EU projekta LIKE - Living on the Karst Edge

Nakon uspješno realiziranih projekata Underground istria www.underground-istria.eu (2008.), Karst Underground protection – KUP www.project-kup.org (2010. do 2012.) i projekta ŽIVO! www.speleo-house.eu (2014. do 2016.), Istarska županija provodi novi EU projekt naziva LIKE – Living on the Karst Edge, u sklopu Programa prekogranične suradnje sa Slovenijom za razdoblje 2014. do 2020. godine.

Istarska županija ovim novim projektom nastavlja razvijati ideju unaprijeđenja krškog područja Ćićarije, valoriziracijom prirodnih vrijednosti tog područja, te stavljanje istih u funkciju općeg društvenog i gospodarskog razvoja.

Projektne aktivnosti i dalje su usmjerene na razvoj Znanstveno edukacijskog centra Speleo kuća www.speleo-house.eu u mjestu Vodice u Općini Lanišće, kao svojevrsne krune dosadašnjeg višegodišnjeg rada Istarske županije na zaštiti i unaprijeđenju prirodnih potencijala istarskog krša. Kako bi osigurali veću prisutnost djece, mladih i svih ostalih skupina na područje Ćićarije, projektom će se izraditi veći broj edukacijskih Programa koje će provoditi stručno i osposobljeno osoblje projektnih partnera tijekom i nakon završetka projekta.

U planiranom trajanju od 30 mjeseci tj. zaključno s krajem veljače 2020 godine, projekt planira nizom aktivnosti i projektnim rezultatima doprinjeti gospodarsko društvenom razvoju područja.

Bitno je naglasiti i zajednički rad, odličnu komunikaciju i povezanost velikog broja stručnih, znanstvenih i upravnih institucija s obje strane granice koje unazad 10 godina zajedno s Istarskom županijom rade na unaprijeđenju i zaštiti krša prekograničnog područja. Upravo je ta kvalitetna suradnja rezultirala i partnerskom strukturom projekta LIKE koja je dodatna garancija za kvalitetno i uspješno provođenje svih planiranih aktivnosti.

Više o projektu i projektnim aktivnostima možete naći u privitku.

Datoteke vezane uz članak

EU projekt LIKE - prezentacija o projektu
EU prrojekt LIKE - sažetak projekta

Podijeli članak

  • LinkedIn
  • Google+
Povratak na novosti